Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Grensformaliteiten

Voor Myanmar heb je een visum nodig

Voor een bezoek aan Myanmar heb je een geldig visum en paspoort nodig. Je paspoort dient na afgifte van je visum nog zes maanden geldig te zijn. Een toeristenvisum is geldig voor 28 dagen vanaf de dag dat je Myanmar binnenkomt, en maximaal drie maanden geldig vanaf de datum van afgifte. Je kunt een visum aanvragen bij iedere Amabassade van Myanmar, of via visumdienst.com, die je visum in drie dagen kunnen verzorgen. De internationale punten van binnenkomst en uitgang van Myanmar zijn Yangon International Airport en de internationale luchthaven van Mandalay. Hier is een ‘Visa on Arrival’ mogelijk voor zakelijke reizigers. Het is ook mogelijk om overland vanuit Thailand Myanmar in of uit te reizen bij de grensplaatsen Tachilek-Maisai, Myawaddy-Mesok, Ktee Kee-Phunarin en Kawthoung-Ranong.


Voor het aanvragen van een visum moet je een aantal formulieren invullen en een pasfoto bijleveren. Als beroep kun je beter niet ‘schrijver’, ‘journalist’, ‘fotograaf’, filmmaker’, ‘uitgever’ of andere media-gerelateerde beroepen invullen, want dit kan tot gevolg hebben dat je visum wordt geweigerd of ernstig vertraagd wordt.


Visa voor kortere verblijven over land uit China of Thailand zijn meestal verkrijgbaar bij de grens.

Douane

Je mag een aantal goederen belasting vrij Myanmar invoeren, waaronder 2 flessen sterke drank, 2 sloffen sigaretten, 100 sigaren, 500 gram tabak en een fles parfum of eau de cologne. Sieraden en elektronische goederen moet je aangeven op de luchthaven. Antiek en andere archeologische waardevolle voorwerpen mogen niet meegenomen worden.

Lees verder: Veiligheid >