Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Gezondheid

Neem anti-malaria voorzorgsmaatregelen

In vergelijking met andere Zuid-Oost-Aziatische landen, liggen de gezondheidsnormen in grote delen van Myanmar vrij laag. Ziekenhuizen zijn niet erg hygiënisch, beschikt over weinig middelen en het personeel is vaak slecht opgeleid, dus Myanmar is niet een land om ziek te worden. Word je toch ziek, neem dan contact op met de ambassade voor advies om medische hulp te zoeken. In de grote steden zijn er bijvoorbeeld privé-klinieken, maar deze zijn niet goedkoop. Een goede reisverzekering met medische dekking is dus aan te raden voor het geval dat.

Vaccinaties

Formeel gezien zijn vaccinaties voor een reis naar Myanmar niet verplicht, maar inentingen tegen Hepatitus A en DTP (difterie, tetanus en polio) worden sterk aangeraden. Een inenting tegen gele koorts is verplicht als je via een land reist waar dit heerst. In sommige gevallen worden inentingen tegen tyfus, tetanus en Japanse encefalitis ook aanbevolen.


Op hoogtes beneden de 1000 meter komt overal in Myanmar malaria voor. Het is dus aan te raden om goede anti-malaria voorzorgsmaatregelen te nemen voordat je naar Myanmar reist. Het is aan te raden om onder een klamboe te slapen in kamers zonder airconditioning en blootliggende delen van je lichaam in te smeren met DEET.

Eten & drinken

Vervuild water is één van de voornaamste risico’s voor reizigers. Drink daarom altijd water uit flessen die zijn verzegeld of water dat gekookt is. Vrijwel alle hotels leveren frinkwater in flessen. Fruit kun je het beste zelf pellen als je dit wilt weten en rauwe groente kun je het beste vermijden, tenzij je ze zelf wast.


De meest voorkomende gezondheidsproblemen voor reizigers in Myanmar zijn griep en diarree. Dit kun je echter vrij goed voorkomen door schoon water en voedsel te nuttigen en niet te lang in kamers met airconditioning te blijven.


Gezien het warme klimaat in Myanmar is het ook altijd verstandig om je goed in te smeren met zonnebrandcrème en een zonnebril en hoed te dragen.

Lees verder: Geldzaken >