Flora & fauna
Myanmar is het tweede grootste land op het vasteland van Zuid-Oost-Azië en is de thuisbasis van een grote schat aan biodiversiteit. Het land herbergt grote stukken bos en bevat vele unieke diersoorten, zoals de rode panda en stompneuzige aap.
Flora
Net als veel andere bossen in Zuid-Oost-Azië, zijn de bossen in Myanmar onder te verdelen in twee categorieën: moesson bos en regenwoud. De Moesson bossen zijn ten minste drie maanden per jaar droog, en worden gedomineerd door loofbomen. De regenwouden kennen een regenseizoen van zo’n negen maanden en worden vooral bebost door breedbladige groene bomen. In de noorden van Myanmar, in de Himalaya regio, domineren de subtropische breedbladige groene bomen tot een hoogte van 2000 meter en van 2000 tot 3000 meter de semi-loofbomen. Nog hoger groeien vooral groenblijvende coniferen en bossen.
Het gebied van Yangon naar Myitkyina bestaat vooral uit moessonbossen, terwijl het schiereiland naar het zuiden voornamelijk regenwoud is. Langs de kusten van de staten Rakhine en Tanintharyi Division komen veel vloedbossen voor in lagunes, kreken en lage eilanden. Bossen langs de stranden bestaan veelal uit palmbomen, hibiscus, casuarinas, en andere bomen bestand tegen stormen.
Fauna
Typische jungle dieren zoals tijgers en luipaarden, komen slechts komen steeds minder voor in Myanmar. In het noorden van het land leven wilde buffels, wilde zwijnen, herten, antilopen en olifanten, die ook worden getemd of gefokt in gevangenschap voor gebruik als werkdieren, met name in de houtindustrie. Kleinere zoogdieren zijn ook talrijk in Myanmar, waar onder gibbons, apen, vossen en tapirs. Er leeft een opmerkelijke overvloed van vogels in Myanmar met meer dan 800 soorten, waaronder waaronder papegaaien, pauwen, fazanten, kraaien en reigers. Onder de reptielen, leven er onder andere krokodillen, gekko’s, cobra’s, pythons en schildpadden in Myanmar. Tevens leven er honderden soorten vissen is Myanmar, die een belangrijke voedselbron vormen.
Volg ons:
Facebook Twitter Google+ RSS Feed