Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Nationale parken

Als je op reis gaat naar Myanmar, heb je vele mogelijkheden voor ecotoerisme, trekkings en safari’s in de Nationale Parken van Myanmar. Het land telt 33 Nationale Parken, wildreservaten en beschermde gebieden, waarvan er 15 zijn geopend voor publiek.

Populaire Nationale Parken in Myanmar

Alaungdaw Kathapa National Park

Alaungdaw Kathapa National Park

Het Alaungdaw Kathapa National Park is met 1.605 vierkante kilometer het grootste Nationale Park van Myanmar. Het is gelegen in de Sagaing Division, zo’n 1570 km ten noordwesten van Yangon. Het park bevat het Patolon Reserved Forest en het aangrenzende Taungdwin Reserved Forest en omvat de bovenste stroomgebieden van de Petpa, Patolon en Taungdwin rivieren. Het park is de thuisbasis van grote populaties van wilde olifanten en andere zeldzame diersoorten. De meest opvallende bewoners zijn de grote kuddes van de Aziatische olifant. Andere diersoorten die hier leven zijn o.a. wilde zwijnen, luipaarden, bruine beren, reuze eekhoorns, varanen, makaken en vele soorten vogels. In het regenseizoen ontstaan er talloze kleine watervallen boven de dalen, met name langs de Patolon en Petpa rivieren.

Indawgyi Lake

Het Indawgyi Lake is een wildreservaat gelegen in de Mohnyin Township in de Kachin Staat (Noord-Myanmar). Het beslaat een oppervlakte van 775 vierkante kilometer en is opgericht in 1999. Op 18 december 2003 is het erkend als een ASEAN erfgoed park. De regio is de thuisbasis van zeldzame vogelsoorten en andere wilde dieren zoals wilde olifanten, bantengs en ​​gaurs, zeldzame gibbon soorten en bosvogels.

Hlawga National Park

Het Hlawga National Park ligt zo’n 35km boven Yangon en bevat o.a. een wildreservaat en mini-dierentuin. Het wildreservaat is de thuisbasis van verschillende soorten herten, apen en slangen. Hun natuurlijke habitats bestaan uit semi-groenblijvende bossen, gemengde loofbossen, en moerasbossen. Volgens een onderzoek uit 1992, is het park de thuisbasis van tenminste 21 soorten zoogdieren, 145 soorten vogels en 8 soorten reptielen. De mini-dierentuin heeft onder andere kleine zoogdieren, vogels, tijgers, luipaarden, beren en krokodillen in grote ruime kooien, avaries en waterburcht behuizingen.

Lampi Island Marine National Park

Het Lampi Island Marine National Park is een afgebakend Nationaal Park bij het Lampi eiland, gelegen in de Mergui archipel. De park bereikt een hoogte van 455 meter boven het zeeniveau. De belangrijkste doel van het reservaat is het in stand houden van de koraalriffen, tropische groene bossen en mangroven.

Lees verder: Flora & fauna >