Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Stranden

Alhoewel Myanmar niet meteen bekend staat als ‘strandbestemming’, beschikt het toch over een aantal fantastische stranden die je gemakkelijk kunt bezoeken tijdens je reis door Myanmar.

De mooiste stranden van Myanmar

Ngapali Beach

Ngapali Beach

Het mooiste strand van Myanmar is Ngapali Beach, gelegen aan de westkust van het land in de staat Rakhine. Het zand is hier wit en poederachtig en omgeven door kokospalmbomen. Het water is hier over het algemeen rustig en goed om in te zwemmen. Tevens vind je hier vele visrestaurants en cocktailbars van goede kwaliteit. Ngapali Beach is nog steeds relatief rustig en onderontwikkeld, wat het een heerlijke plek maakt om te ontspannen na een intensieve rondreis door Myanmar. Vanaf Yangon is het slechts 30 minuten vliegen naar Ngapali, wat het een ideale optie maakt voor het verlengen van je vakantie met een aantal dagen aan het strand.

Ngwe Saung

Het ongerepte strand van Ngwe Saung strekt zich uit over een lengte van 15km langs een witte en blauwe zee. Ngwe Saung is een juweel voor onafhankelijke reizigers die op zoek zijn naar niets anders dan zon, zee en rust. Met zijn zandige oever met helder schoon zeewater, mooie eilanden in de buurt en rijen van palmbomen, is Ngwe Saung een onweerstaanbare bestemming voor strandliefhebbers! Het is gelegen op zo’n 25 minuten vliegen vanaf de Pathein luchthaven van Yangon.

Chaung Thar

Houd je van levendige stranden, probeer dan Chaung Thar eens. Dit strand, met fijn beige zand, ligt ten westen van Pathein en is zo’n vijf uur rijden vanaf Yangon. Het is een geliefd strand onder de lokale bevolking en het is hier altijd levendig en actief met verschillende soorten restaurants and bars.

Lees verder: Nationale parken >