Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Een visum voor Myanmar aanvragen

Een visum voor Myanmar aanvragen

Ben je van plan om een reis naar Myanmar te maken? Dan zul je van te voren een visum aan moeten vragen. In dit artikel lees je alles over het visum voor Myanmar en hoe je deze kunt aanvragen.

Visum Myanmar

Voor alle Nederlandse en Belgische toeristen geldt een visumplicht om Myanmar binnen te komen, ongeacht de leeftijd. Sinds 2014 is het mogelijk om een visum Myanmar online aan te vragen, waarmee je je een bezoek aan de ambassade kunt besparen.


Het visum voor Myanmar wordt ook wel een e-visum genoemd, omdat het gaat om een elektronisch document dat per e-mail naar je wordt verstuurd. Eigenlijk is dit e-visum niet het daadwerkelijke visum, maar een brief die aangeeft dat je toestemming hebt om Myanmar binnen te komen. Bij de douane zul je het daarwerkelijke fysieke visum in je paspoort krijgen met een stempel erbij voor de geldigheid. De kosten voor het visum dien je tijdens de aanvraagprocedure al te voldoen, dus hoef je bij aankomst in Myanmar niks meer te betalen.
Geldigheid

Een toeristenvisum voor Myanmar heeft een geldigheid van 90 dagen. Binnen deze periode moet je in het land arriveren. Na aankomst mag je dan maximaal 28 dagen aaneengesloten in Myanmar verblijven. Het visum kun je slechts één keer gebruiken om het land binnen te reizen. Het is dus niet mogelijk om vaker met hetzelfde visum Myanmar binnen te komen.

Voorwaarden voor het visum

Wil je een e-visum voor Myanmar aanvragen, dan zijn er een aantal voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen. Hier de belangrijkste voorwaarden:


  • - Je paspoort moet bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
  • - Je moet in ieder geval minimaal één overnachting geboekt hebben.
  • - Het is niet toegestaan om met dit toeristenvisum (vrijwilligers)werk uit te voeren.
  • - Je moet bij aankomst kunnen aantonen dat je beschikt over een terug- of doorreis.

Bestemmingen om Myanmar in of uit te reizen

Je kunt Myanmar alleen in- of uitreizen via de internationale luchthavens van Yangon (RGN), Mandalay (MDL) en Nay Pyi Taw (NYT), of over land via de grensposten in Tachileik, Myawaddy of Kawthaung. Daarnaast kun je het land ook uitreizen via Htee Khee. Wil je via een andere plaats het land inreizen, dan kun je niet gebruiken maken van een e-visum en zul je een specifiek visum moeten aanvragen bij de ambassade in Brussel. In Nederland is namelijk geen ambassade of consulaat van Myanmar.

Het visum aanvragen

Je kunt een visum voor Myanmar te allen tijde online aanvragen. Het advies is wel om de aanvraag minimaal enkele weken voor vertrek in te dienen. Je hoeft bij de aanvraag nog geen vliegticket naar Myanmar te laten zien; pas bij aankomst in Myanmar dien je een terugvlucht aan te kunnen tonen. De aanvraagprocedure duurt normaal gesproken ongeveer een week. Reis je al binnen tien dagen naar Myanmar, dan wordt het aangeraden om gebruikt te maken van de spoedprocedure. Bij de aanvraag moet je na betaling een pasfoto of selfie uploaden, waarna je het e-visum binnen 7 dagen per e-mail krijgt opgestuurd. Het is belangrijk om je e-visum uit te printen en mee te nemen naar Myanmar.Bij een spoedprocedure gaat de aanvraag hetzelfde, je kunt dan in het aanvraagformulier de optie ‘spoed’ aanvinken. Voor een spoedprocedure geldt een toeslag van €15, maar dan krijg je je e-visum al binnen 24 uur of vaaks zelfs al binnen enkele uren.


De kosten voor het aanvragen van een visum voor Myanmar bedragen €69,95 per visum.

Tags:

Reageren