Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Myanmar opent online e-visum systeem

Myanmar opent online e-visum systeem

Myanmar gaat het voor toeristen mogelijk maken om online een visum te regelen via het nieuwe e-Visa online systeem. Vanaf 1 september 2014 moet het voor alle toeristen mogelijk zijn om online een visumaanvraag te doen.


Het e-Visa online systeem is op dit moment nog beperkt beschikbaar in een Beta versie en de kosten voor het e-visum zijn op dit moment $50. Volgens Aung Thiha (adjunct-directeur van het Ministerie van Immigratie en Bevolking) kan dit bedrag nog veranderen.


Wie een visum online besteld, zal deze binnen een week ontvangen. Het visum moet binnen drie maanden na uitgifte gebruikt worden en is geldig voor een bezoek van 28 dagen. De mogelijkheid om het visum aan te vragen via de ambassade in Brussel of Berlijn blijft voor zover bekend, nog steeds bestaan.


Dit jaar hoopt Myanmar 3,1 miljoen toeristen te ontvangen en men verwacht dat dit aantal in 2020 op zal lopen tot zeven miljoen toeristen.


Om online je visum voor Myanmar te regelen kun je terecht op: www.myanmarevisa.gov.mm.

Tags:

Reageren