Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


5 tips voor onvergetelijk Myanmar

5 tips voor onvergetelijk Myanmar

Een reis naar Myanmar is er één om nooit te vergeten. Het vroegere Birma is namelijk nog niet lang ‘open’ voor toeristen. De veranderingen komen echter rap, waardoor het aan te raden is om snel naar Myanmar te gaan. Zo kun je namelijk nog het oude leven in Myanmar met eigen ogen zien. Aangezien het nu nog niet heel toeristisch is, zal een reis naar deze bestemming iets lastiger zijn dan bijvoorbeeld een reis naar buurlanden Vietnam of Thailand. Toch is er meer dan genoeg in Myanmar te vinden, wat het meer dan waard is om net wat extra moeite voor te doen.

1. Zeker zien: Bagan

Bagan

De plek die echt niet tijdens een reis naar Myanmar gemist mag worden is Bagan. Het gigantisch grote tempelcomplex met meer dan 2200 tempels is adembenemend om te zien. Aangezien het complex zeer groot is zijn vaak meerdere dagen nodig om een groot gedeelte van het gebied te kunnen bezoeken.

2. Bijzonder mooi Inle Lake

Inle Lake

De volgende stop is Inle Lake, een meer in het midden van Myanmar. Dit meer staat bekend om de vele vissers die je er vindt, maar ook de hele dorpen en tuinen die op het meer zijn aangelegd zijn bijzonder om te zien.

3. Hoofdstad Yangon

Yangon

Rangoon, oftewel Yangon, is de oude hoofdstad van Myanmar. Ook al is het nu niet meer de hoofdstad, het is nog steeds de grootste stad van het land. Het leuke aan deze Aziatische stad is dat er geen scooters toegestaan zijn. In vergelijking met bijvoorbeeld Hanoi in Vietnam waar de scooters zo aanwezig zijn dat je er gek van wordt, rijd er in Rangoon dus geen één! De grootste bezienswaardigheid van Rangoon is de Shwedagon Pagoda, deze gouden pagode is de belangrijkste van heel Myanmar.

4. Highlight Mandalay

Mandalay

De stad Mandalay hoort vaak ook bij de plekken waar toeristen naar toe gaan in Myanmar. Al is het alleen maar om via deze stad naar een andere plek te reizen. Toch heeft de stad meer te bieden zoals verschillende bijzondere tempels en het fort van Mandalay. De Mandalayheuvel die via een trap is te bereiken, vanwaar er een mooi uitzicht te zien is over de stad en het fort is ook een aanrader.

5. Gouden Rots

Gouden Rots

Als laatste is de gouden rots een bijzondere plek om heen te gaan. De Golden Rock met daarop een pagode is voor boeddhisten een bijzondere plek.

Tags:

Reageren