Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Waar eten in Yangon

Waar eten in Yangon

Het eten in Myanmar is een smeltkroes van smaken en kruiden. Hete, zure, zoete en gemengde Indiase kruiden worden gecombineerd met chilipoeders, sjalotten, eetbare theeblaadjes, knapperige knoflook, geroosterde pinda’s en pittige limoen. Het resultaat is een uitbarsting van smaken bij iedere hap die je neemt. Maar waar moet je beginnen met eten als je aankomt in Yangon? We hebben een aantal opties voor je op een rij gezet.

Restaurants in Yangon

Green Elephant

Het Green Elephant restaurant op 33 Thirimingalar Lane (Attia Road) in de Kamayut Township is gevestigd in een koloniaal landhuis. Je kunt hier in de tuin onder een luifel genieten van lokale lekkernijen zoals kokos rijst, varkensvlees met rode currypasta, lophet thake en linzensoep. Je zult hier snel merken dat bij iedere maaltijd rijst (t’ămìn) geserveerd wordt.

Min Lann

Visrestaurant Min Lann in de Kamayut Township is een plaatselijke favoriet. Hier serveren ze kreeft, gebakken krabben en garnalen bereid in de Rakhine-stijl op een open vlam grill. De kruidige rijst is erg goed hier, maar wel pittig! Wie niet zo’n avontuurlijke eter is of slecht tegen hete gerechten kan doet er verstandig aan om de verse groene chili saus te laten staan.

Summer Palace

Het speciale combinatie diner van de chef-kok van het Summer Palace restaurant in het Traders Hotel is een traktatie op zich. De gestoomde rode vis in een heerlijke soja saus verdient hier een speciale vermelding. Ook is de Summer Palace een goede lokatie om de Red Mountain wijn van Myanmar te proeven.

Monsoon

Een maaltijd in het luchtige Monsoon restaurant is een echte aanrader. Bestel hier bijvoorbeeld de ngar kyaw hnut (gebakken zoetwatervis met knapperige uitjes) of de pazunhtok sebyan (gamba’s in een rijke tomaten curry saus). Ook erg lekker en verfrissend is het Vietnamese gerecht pai nung manao, een gestoomde hele vis met knoflook en limoen saus. Ook worden hier diverse Thaise en Cambodjaanse gerechten aangeboden.

Dora River Cruise

Het maken van een diner cruise aan boord van het charmante en vriendelijke Dora River Cruise is ook een bijzondere ervaring. Tijdens deze boottocht kun je genieten van lokale gerechten en wijnen terwijl je Yangon, de vissersdorpjes en bruisende landschappen aan je voorbij ziet gaan.

Traders Cafe

Als je even behoeft hebt aan iets anders dan de Aziatische keuken, dan kun je terecht bij het onstuimige Traders Cafe. Hier zijn ze in staat om alle wereldwijde gerechten voor je klaar te maken, van de Franse keuken tot aan Japanse, Chinese of Indiase gerechten. De rijke noedelsoep en verrukkelijke verse sashimi zijn aanraders.

50th Street

Het 50th Street café en restaurant ligt net buiten Merchant Street in het drukke centrum van de stad, in de Botataung Township. Het bevind zich in een 100 jaar oud gebouw en dit is de plek waar veel expats komen om naast Bloody Mary’s, bier en pizza’s te genieten van voetbal en darts.

Reageren