Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Myanmar gastland van de 27e Zuidoost-Aziatische Spelen 2013

Myanmar gastland van de 27e Zuidoost-Aziatische Spelen 2013

Myanmar zal dit jaar voor het eerst in de geschiedenis het gastland zijn voor de Zuidoost-Aziatische Spelen. Dit toernooi vindt iedere twee jaar plaats en wordt dit jaar voor de 27e keer georganiseerd. De Spelen vinden plaats van 11 tot en met 22 december in Nay Pyi Taw, de hoofdstad van Myanmar en Yangon, Mandalay en Ngwe Saung Beach.


Tijdens het evenement zullen meer dan 7.000 atleten uit 11 landen gaan deelnemen aan 35 sporten. Enkele sporten waarin gestreden zal worden zijn onder andere: badminton, washu, boogschieten, chinlone, kempo, sepak takraw en taekwondo.


De mascotte van de Spelen in Myanmar is de uil, omdat men in Myanmar gelooft dat deze geluk en voorspoed voor de familie zal brengen. De persoonlijkheid van de uil (wijs, rustig, gelukkig, loyaal en vriendelijk) moet een boodschap van samenwerking, vriendschap en begrip voor elkaar overbrengen op de deelnemende landen.


Reis je in de periode van de Spelen door Myanmar, dan doe je er goed aan om van te voren je hotels te boeken. Kijk voor meer informatie op de officiële website van de Spelen in Myanmar.

Reageren