Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Meer politieke gevangenen worden vrijgelaten

Meer politieke gevangenen worden vrijgelaten

Onlangs bracht president Thein Sein een bezoek aan het Witte Huis in Washington D.C. voor een gesprek met de Amerikaanse president Barack Obama. Het was voor het eerst sinds 1966 dat een staatshoofd van Myanmar een bezoek bracht aan het Witte Huis.


President Obama wijdt deze periode van meer dan 50 jaar aan de significante bilaterale spanningen tussen de beide landen. Jarenlang lagen de landen met elkaar overhoop vanwege de schendingen van mensenrechten in Myanmar. Na de verkiezingen van 2010 vond er echter een verschuiving plaats in de relatie, nadat president Sein hervormingen heeft beloofd op zowel politiek als economisch vlak.


En hoewel president Sein toegeeft dat er nog een lange weg te gaan is, is één van zijn beloften dat Myanmar meer politieke gevangen zal gaan vrij laten.


In november vorig jaar bracht president Obama een historisch bezoek aan Myanmar, als eerste nog zittende president van Amerika.

Tags:

Reageren